Bună dragelor,
În timp ce-mi savuram cafeaua privind la razele ce încep să apară, răcoarea dimineții m-a inspirit să vă scriu astăzi despre importanţa umidităţii în procesul de aplicare al extensiilor de gene şi raportul dintre umiditate şi felul în care funcţionează adezivul.
Este esențial să înțelegem de ce umiditatea este importantă pentru tehnicienii de extensii de gene. Adezivul pentru extensii de gene are în compoziţia sa cianoacrilat și prezintă un termen de valabilitate scurt.
Din momentul deschiderii, adezivii trebuie folosiți pe o perioadă de maxim o lună, de regulă sau chiar mai puțin (în funcţie de anotimp, temperatura, umiditate, producător, compuşi). De fiecare dată când deschidem recipientul, adezivul este expus la umiditatea din aer. Este important să notaţi data deschiderii pe recipient.
Fiecare adeziv este diferit și are anumite condiţii ideale de folosire, astfel când temperatura este ridicată sau scăzută, iar mediul de lucru este mai uscat sau mai umed adezivul va funcţiona diferit. Adezivul, polimerizează, respectiv întărește prin activitatea catalitică între umiditatea din aer și umiditatea aderenților. Cu cât umiditatea relativă este mai mare, cu atât mai repede se întăresc produsele. Cele mai bune condiții atmosferice sunt atunci când umiditatea relativă este între 40-60%. Dacă umiditatea este prea scăzută, timpul de lipire poate fi foarte lent și la fel și invers dacă este mai mare scade aderența.
Câteva sfaturi pentru a depozita în condiţii optime adezivul:
- Citiți instrucțiunile producătorului-fiecare producător face recomandările de utilizare şi păstrare a adezivului în funcţie de produsul pe care îl fabrică şi compoziţia acestuia.
- Păstrați adezivul în ambalajul său original,
- Depozitați adezivul într-un loc uscat, răcoros, întunecat
- Depozitați adezivul desfăcut într.-un recipient etanș cu gel de siliciu, pentru a absorbi umiditatea,
- Nu este indicat să-l depozitați în frigider, deoarece atunci când luați adezivul dintr-un mediu rece și îl transferați într-un mediu cald se va produce fenomenul de condensare în sticlă, ceea ce va reduce considerabil valabilitatea lipiciului. Dacă totuși îl păstrați în frigider, recomand dechiderea acestuia după ce recipientul ajunge la temperatura camerei.
- Niciodată nu depozitați adezivul desfăcut/deschis. Același principiu se aplică și atunci când este păstrat în lumina soarelui. Adezivul pentru extensii de gene lăsat în lumina soarelui va încălzi aerul din sticlă cauzând condensarea, astfel H2O (apa) se va amesteca cu adezivul și acesta se va întări.

HIGROMETRU-AFISEAZA UMIDATEA RELATIVA
Pentru a determina dacă salonul tău are umiditate ridicată sau scăzută este bine să achiziționezi un higrometru.
Dacă observați că adezivul devine cleios și formează un strat gros la suprafață, atunci în salon aveți umiditatea ridicată. Un truc pentru a împiedica acest lucru este bine cunoscuta folie de staniol pusă în interiorul suportului inel, aceasta fiind ușor de înlocuit.
În timp, te vei obișnui cu comportamentul adezivului tău. Folosind higrometrul vei realiza în ce mod umiditatea îţi afectează modul de lucru.
În unele luni umiditatea este mai greu de controlat de aceea este ideal să-ţi cunoști zona de lucru.
Pentru a crește umiditatea în salonul tău, deschide o fereastră într-o zi răcoroasă, sau pune un recipient cu apă în cameră, aceasta se va evapora treptat câștigând umiditatea necesară. Un alt truc sunt plantele, înfrumusețează-ți salonul cu flori pentru că respirația lor mențin un echilibru prin vapori.
Pentru a scădea umiditatea în salonul tău, închide fereastra, pornește sistemul de încălzire și folosește cu un încredere un dezumidificator pentru a-ți continua munca cu succes.
Este bine să încerci aceste metode pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine și adu mereu zâmbete pe fețele clientelor tale.
Weekend frumos dragele mele!
-AI-