Micropigmentarea este o tehnică de tatuaj cosmetic mai cunoscută decât microbladingul în România. Ea presupune redesenarea sprâncenelor imitând culoarea, grosimea, orientarea firelor de păr şi obţinându-se astfel efectul de sprânceană naturală.
Microblandigul este o tehnică mai veche decât micropigmentarea, întrucât este o tehnică manuală, descoperită de japonezi, însă este utilizată de curând în tatuajul cosmetic din vremurile noastre. Prin microblading se pot desena fire chiar mai subţiri decât cele naturale.
În vreme ce în cazul micropigmentării desenarea sprâncenelor se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsaţii provocate de aparatul la care este ataşat, microbladingul introduce pigmentul printr-o lamă fină care este ataşată unui stilou special.
Dacă luăm în considerare zonele care pot fi tatuate, putem suţine că micropigmentarea reuşeşte să acopere mai multe zone decât microbladingul. În cazul micropigmentării, putem lucra sprâncene (mai multe tehnici) buze, pleoape, se poate lucra chiar şi pe corp, dacă ne ducem spre zona medicală. În cazul microbladingului se lucrează sprâncene (doar tehnica fir cu fir) şi mai nou, uneori, buze.
În ambele proceduri se folosesc pigmenţi, însă micropigmentarea reuşeşte să introducă pigmenttul, puţin câte puţin, fixându-l mai bine decât în microblading. Microbladingul insearează pigmentul mai adânc, dar micropigmentarea îl fixează mai bine.
Dacă este să ne orientăm după grosimea sprâncenei, va fi indicat să folosim micropigmentarea şi nu microbladingul, întrucât micropigmentarea creează dimensiunea, se creează o bază şi apoi se pot crea fire.
Pigmenţii folosiţi în microblading nu conţin fier şi asta înseamnă că atunci când se estompează culoarea nu denaturează în alte culori.
Pentru a descoperi care dintre metode ţi se potriveşte mai bine, programează-te şi haide să discutăm despre tipul tău de sprânceană şi ten!