Hei, ce mai faceţi voi, dragi cititoare?
La cafeaua de azi am fost transportată în timp, de ce? Pentru că m-am gândit să cercetez unde în istorie s-a înfiripat prima dată ideea extensiilor de gene, să mă duc să-i mulţumesc, pentru ca zi de zi muncesc cu zâmbetul pe buze 🙂
Aşadar azi va voi zice o poveste: de mult, tare de mult, (aici putem vorbi cu uşurinţă de egipteni deoarece acestea aveau frumosul mai presus de orice) femeile au început să fie preocupate de aspectul lor fizic şi au observant că este cea mai valoroasă arma spre cucerire. Pentru crearea unor gene perfecte, de-a lungul timpului au folosit multe remedii tradiționale precum ierburi, minerale, uleiuri vegetale și multe altele dar perfecţiunea era departe.
Dar cum timpul zboară şi ideile vin, în secolul XX anul 1916, regizorul filmului “Intoleranța” de D.L. Griffit a avut o cerinţă aparte, astfel au fost elaborate primele gene false dedicate actriței filmului- Şina Owen. Acele gene au fost create de un specialist în prelucrarea perucilor, acesta a folosit un material subțire şi mici fire de păr pe care le-a fixat pe o bandă lipicioasă. Scopul a fost acela de a oferii ochilor actriţei o notă de dramatism, mărindu-i ochii şi făcându-i mai expresivi (exact ceea ce ne dorim noi toate). Aceste cadre au înregistrat un suces imediat, fetele devenind entuziasmate şi visând la o astfel de privire, din păcate pentru acel moment neputând fii achiziţionate.
Şi acum cunoscând reţeta, cuminţi, am aşteptat încă 10 ani, atunci când legendarul makeup artist Max Factor, în anul 1927, a îmbunătăţit acest nou mod de înfrumuseţare prin aplicarea genelor false actriţei Phillis Harver din musicalul Chicago, acestea au fost recunoscute de către public şi eforia genelor a început în rândul vedetelor.
Procedura nu era deloc uşoară: pe o aţă se lipeau franjuri, după care, construcţia obţinută se lipea pe pleoapa superioară, la baza genelor naturale. Era primul pas făcut în industria extensiilor de gene. Uimiţi de efectul obţinut şi lungimea genelor false toţi specialiştii în frumuseţe şi modă au abordat această nouă tehnică, devenind tot mai cunoscută internaţional. Şi că orice noutate în domeniul frumuseţii, primele extensii de gene au fost lansate pe piaţă în ediţie limitată. Doar că, analizate în detaliu, genele aveau un aspect fals, lipsit de rafinament şi fineţe.
Anii au trecut din nou, iar tehnica extensiilor de gene nu mai era o filosofie, se găsea în toate saloanele de frumuseţe. Dar ceea ce noi iubim, a fost inventat în anul 2000 de japonezi, atunci când, s-a aplicat metoda extensiilor, pentru că mai târziu să fie inventată şi metodă de extensie- fir cu fir, acestea fiind extrem de apropiate de genele reale. Tehnologia extensiilor de gene a fost testată pentru prima dată de Shu Uemura, aplicându-se extensii celebrei cântărețe Madona. Japonezul a inventat genele perfecte, oferind tuturor femeilor și naturalețea acestora, până în cel mai mic detaliu, de la formă şi curbură, până la baza groasă şi vârfurile subţiri.
Astfel, în zilele noastre, extensiile de gene fir cu fir îmbunătăţesc considerabil imaginea unei persoane ajutând şi machiajul, prin calitate şi naturaleţe. Aplicate corect, extensiile de gene fir cu fir se desăvârşesc printr-o privire superbă ca de prinţesa…. fericită până la adânci bătrâneţi cu un lash stilist venit pe un cal alb 🙂
Voi sunteţi cele mai frumoase dragele mele şi sper că v-a plăcut mică poveste de istorie de azi şi spre final vreau să vă ofer câteva nume celebre din gaşca fetelor cu extensii de gene superbe:
- Anda Adam, Xonia, Bianca Drăgușanu, Andreea Marin
- Kim Kardashian, Katy Perry, Beyonce, Jennifer Lopez
- Marilyn Monroe, Madona……..
Pe data viitoare,
Îmbrăţişări
-AI-