Bine te-am regăsit dragă cititoare, clientă sau tehnician de extensii de gene.
Azi doresc să-ți cultiv curiozitatea cu răspunsul la întrebarea: cum arată evantaiul perfect? Știu că evantaiul te-a dus cu gândul pentru un moment la vară și la brizele mării, dar să revenim la pasiunea noastră: extensiile de gene .
Cum arată evantaiul perfect? Voi începe prin a contrazice binecunoscuta replică, perfecțiunea nu există pentru că poți crea evantaiul perfect pentru tine și mai ales pentru viitoarea ta clientă.
Sunt o multitudine de tehnici de formare a evantaielor, dar indiferet pe care ai ales-o, esențialul rămâne în rapiditatea de execuție și deschiderea evantaiului tău să fie cea corectă pentru a nu se închide în momentul atașării pe o geană naturală.
Aspectul unui evantai ideal are trei puncte de reper, anume: deschiderea, simetria și piciorul de sprijin.
- Deschiderea
Mărimea unei deschideri de evantai este direct proporțională cu numărul de extensii existente în acesta (2-5). Trebuie să ținem cont ca această deschidere să fie mai mică de 5mm între extensiile marginale sau după caz de 2mm, exemplu tehnica 2D.
E necesar sa fim atente fiindcă în caz contrar la o deschidere proeminentă riscăm să stricăm direcția extensiilor deviind astfel de la lashmap.
- Simetria
Un evantai ideal trebuie să fie și simetric, astfel distanțele dintre extensii se vor baza pe egalitate, indiferent de numărul acestora din evantai. Nerespectând această regulă evantaiele se vor strâmba sau răsuci din cauza distribuției neuniforme a masei sale.
- Piciorul unui evantai
Piciorul unui evantai reprezită punctul de sprijin pe o geană naturală. Acesta trebuie să fie subțire și să fie de o lungime proximată la ¼ din lungimea genelor (de exemplu, dacă un evantai este de 12 mm, piciorul acestuia ar trebui să fie aproximat la 3 mm). În cazul depășirii acestui raport de lungime există riscul de a prelua o cantitate mai mare de adeziv astfel aspectul final al lucrării nu va mai fii uniform, cu un grad mai mic de “pufos”, dar și contrar raportului -picior mai scurt- evantaiul devine mai lat și atașarea în mod corespunzător pe geana naturală va fii mai dificilă.
În concluzie sunt doar 3 pași mici de urmat pentru a stăpâni evantaiul perfect clientei tale. Rămâi aproape pentru că în articolul viitor ți-am pregătit noi curiozități pentru a fi cât mai pregătită la următoarea întâlnire la salon sau unul din cursurile Academiei noastre.
Pe curând, draga mea!